AGENDA

6 mAART 2024

MIKE FARRIS (USA)

Maart 2004 was de start van Cobblestone, 20 jaar alweer. Cobblestone ging van start met The Hackensaw Boys, een totaal onbekend bandje met aanstekelijke country deuntjes; nu zijn ze inmiddels een  gerenommeerde festival act.

Maart 2024 tappen we uit een heel ander vaatje: SOUL niet meer niet minder!!

We proberen dit jubileumjaar met wat extra’s te komen, zoals nu met Mike Farris. Hij zou solo komen. Wij hebben echt alle moeite gedaan om hem met Band op het podium te krijgen en dat is ons gelukt. In het hele land speelt hij solo(of hooguit als duo) maar in Oldenzaal en Weert met 5 mans orkest. Zo’n fenomenale soulstem heeft een Band nodig. Mike Farris brengt ons terug naar Sam Cooke, Otis Redding , Al Green en Bill Withers.

Joe Bonamassa is fan. De studio band op zijn laatste album Silver and Stone bestaat uit louter band leden van toppers als Elvis Presley, Dusty Springfield, Bonnie Raitt en Delbert McClinton. Zijn voorlaatste Album, Shine For All People, heeft zelfs een grammy binnen en als je hem beluistert dan kun je dat alleen maar beamen. Heerlijke Soul en Gospel.  Mike kan een hele grote worden, te vergelijken met The Teskey Brothers.

Bezetting:
Mike Farris, Gitaar, Vocals
Bart de Win, Toetsen, Backing Vocals
Tom Veltien, Gitaar, Backing Vocals
Eric van de Lest, Drums, Backing Vocals
Wilbrand Meischke, Bas

Locatie: Semper Gebouw Wilhelminastraat 29b Oldenzaal.
Aanvang: 20.30 u
Entree: 15 euro

17 APRIL 2024

LLOYD SPIEGEL (AUS) 

In een dubbelconcert met Leif de Leeuw en Sem Jansen.

Als je als een klein apenkopje van 10 jaar op de Bühne thuis in Australië  reeds prijzen wint en als je als snotneus van 16 jaar door de grote Brownie Mc Gee naar Chicago wordt gehaald dan moet er toch iets van talent zijn. Nou dat klopt, de veertiger Lloyd Spiegel is een zeer begenadigt gitarist, heeft een warme stem en maakt van elk optreden een feestje.  30 jaar toeren over de hele wereld en 12 albums met veel eigen werk hebben Lloyd tot een podium dier gemaakt. Hij schuwt de uitersten niet. Soms kan hij ontroeren met  ballads, die je tot op het bot raken en vervolgens kan hij de gitaar te gebruiken als een mitrailleur, waarbij de ruiten uit het Semper Gebouw geblazen worde

Fijne songs van hemzelf maar ook klassiekers van de groten der aarde (John Lee Hooker, Robert Johnson, Blind Willie McTell) zullen we deze avond horen.

Zowel zijn expressieve, dynamische gitaarspel als de ingetogen fingerpicking stijl is altijd een geweldig tandem met zijn unieke stem. Hij omlijst zijn liedjes vaak met een gezellig praatje. Dat zorgt voor een aangenaam uurtje.

WOENSDAG 17 APRIL 2024
AANVANG 20.30 UUR
PLAATS: SEMPER GEBOUW WILHELMINASTRAAT 29B
ENTREE: 15 EURO 

17 APRIL 2024

LEIF DE LEEUW & SEM JANSEN (NL)

In een dubbelconcert met Lloyd Spiegel.

Je kent zeker de Leif de Leeuw Band. De Band met die adembenemende gitaarsolo’s, twee groovende drummers en Dual-Lead gitaarwerk  zoals uitgevonden door Duane Allman en Dickie Betts van de Allman Brothers Band. Leif en Sem zijn de gitaristen van die Band. Leif de Leeuw is een meestergitarist en Sem Jansen doet weinig voor hem onder. Hun stemmen harmoniëren ook voortreffelijk.

De covid pandemie heeft ook zijn mooie kanten: Retrospectie, terug naar af, kleiner en intiemer.

En dat leidde tot een akoestische extractie uit de Leif de Leeuw band. Op gitaar, pedal-steel, lap-steel en mandoline spelen ze eigen songs en all time favorieten o.a van Darrell Scott, Brad Paisley, Chris Stapleton, Hank Williams.

Twin Lead Jams maar dan anders. Ze nemen een hele vracht aan vintage instrumenten mee waardoor de pareltjes van de Americana  nog authentieker zullen klinken.

WOENSDAG 17 APRIL 2024
AANVANG 20.30 UUR
PLAATS: SEMPER GEBOUW WILHELMINASTRAAT 29B
ENTREE: 15 EURO