WILLIE WATSON
WILLIE WATSON

Catch him live now you can

Willie Watson (1979, New York) acteert als “The Kid” in de film “The Ballad of Buster Scruggs” van de Coen Brothers, uitgebracht op Netflix in 2018,  en speelt op de soundtrack van de film “When a Cowboy Trades his Spurs for Wings” met Tim Blake Nelson. Als lid en oprichter van The Old Crow Medicine Show verschijnt hij samen met o.a. Mumford and Sons in de aansprekende  road music movie, “The Big Easy Express” 
Opgegroeid met beroemdheden als The Allmann Brothers, The Band en Bob Dylan, ervoer hij, toen hij op 12 jarige leeftijd voor het eerst een album van Leadbelly beluisterde, dit als een ware openbaring. Deze ervaring is altijd in de kleine oortjes van Willie rond blijven zingen. Want nadat hij in 2012 uit “The Old Crow Medicine Show” was gestapt, verliet hij de grote zalen, de stadions en de lichtshows en ging op pad met in zijn gezelschap alleen zijn gitaar en banjo. Tevens maakte hij 2 epische solo albums: Folksinger Vol. 1 and Vol. 2., met ondersteuning van Gillian Welch en The Fairfield Four. Onwaarschijnlijk goed. Hoe is iemand in staat om je te laten luisteren naar decennia oude liedjes en je vergeet onderwijl dat die nummers al tijden lang bestaan? Hij pakt de geraamtes van die songs en blaast er zijn eigen leven in. In zijn eentje omvat hij vele generaties van Old Time Folk Music. En hij is nu pas 39 jaar oud !!  Op de dunne scheidslijn van imitatie en interpretatie doet Watson dat laatste. Of het nu Leadbelly, Doc Watson, Woody Guthrie of Blind Willie Johnson is.

Willie Watson moet je live zien. Onopgesmukt en effectief. Fabuleuze fingerpicking style op gitaar en old time staccato clawhammer op banjo. Maar ook flatpicking en slidegitaar.

Hij beheerst alle technieken. En tot slot die stem........ afijn luister zelf maar.

Willie Watson: Gitaar en Banjo

SUPPORT ACT: FAICO

Bij Faico zijn “The Eagles” nooit ver weg, is “The Westcoast” vlak om de hoek en komt het geluid van Dawes uit L.A. tot in de huiskamer van het J.W. Racerhuis: Het geluid van Americana dus.Daar komt bij dat de broers Jesse en Sep Eshuis uit ons eigen Oldenzaal komen. Dan wordt het toch echt tijd dat ze eens op het enige echte Americana podium van Twente gaan staan.
Ze spelen met drie personen( normaal bestaat de band uit 5 man) een akoestische set als waardige support voor Willie Watson 

Jesse Eshuis: zang, gitaar
Sep Eshuis: zang, toetsen
Pim Stegeman: zang, gitaar

Datum Zondag 3 februari
Tijd 15.30 u
Plaats JW Racerhuis, Marktstraat 15 Oldenzaal
Entree 15 euro

Er zullen hoofdzakelijk zitplaatsen zijn, hierdoor zijn er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. 

ƒ