WHITEHORSE
WHITEHORSE
“You' ve gotta have a heart to have a broken one”
Melissa  McLelland  en Luke Doucet hebben elkaar artistiek en naar verluid niet alleen artistiek in hun harten gesloten. Het resultaat is muzikaal smeedwerk zoals je het maar zelden tegenkomt.
Meestergitarist Luke Doucet ontlokt aan zijn Gretsch een subliem palet aan klanken (Eugoly for Whiskers). Op Springsteen's I'm on Fire tikketakt hij als de oude meester Johnny Cash en is een echte rocker op Passenger 24. Hartverwarmende fingerpicking style tijdens het verstilde en poëtische Night Owls. Hun stemmen zijn net zo aan elkaar gewaagd als destijds die van Gram Parsons en Emmylou Harris (zonder hun muziek met elkaar te willen vergelijken).
In een package met Justin Ruthledge en NQ Artbuckle trad Luke Doucet in oktober 2007 al eens solo op in onze club. Zijn gitaarspel was toen al verpletterend.
Met Whitehorse is bewust voor een "Band" naam gekozen. Het duo klinkt nl. live als een volledige band. Bijgestaan door een derde lid , de geluidsman, die de door Luke en Melissa live geproduceerde loops en rythms absoluut smaakvol invoegt. Door deze Third Man leest het optreden zich als deze spannende thriller met in de hoofdrol: The White Falcon.
De citer van het Harry Lyme's Theme zal wel ontbreken maar met snarenman Luke Doucet weet je het nooit.....