SUNSET TRAVELERS
SUNSET TRAVELERS
Het slechtst bewaarde geheim in Americana.
Vanonder zijn hoed  lichten zijn ogen op onder het zoemen van de Lesliebox.
Het ABC van de zwart witte toetsen kent voor hem geen geheimen meer, maar of het MUZIEK wordt vanavond, blijft zowel uitdaging als verrassing. En dat motiveert; gelukkig maar, anders had Roel Spanjers de pijp waarschijnlijk al lang aan Maarten gegeven. Dat lot viel wel zijn studie Geschiedenis ten deel waarna Roel zich toelegde op een leven als muzikant. Vele theaters heeft hij als sideman (o.a. Luther Allison, Freek de Jonge, Jack Poels, Normaal) onveilig gemaakt met Hammond, Wurlitzer en Höhner(Accordeon).
Ondanks dat de likes voor dhr. Spanjers  in de artiestenwereld bepaald niet van de lucht zijn, blijft de drang bestaan een eigen bandje op te richten, waarvan akte in 2001: “The Sunset Travellers” zien het licht waarnaar zij onderweg zijn.
Het gevoel dat beklijft na beluistering van hun plaat “For the sake of it” is dat van banjeren door natte klei. Het trekt en zuigt dat het een lieve lust is. Alles van een zalige zompigheid. Dat deze mosterd afkomstig is uit the Deep South van de VS proef je onmiddellijk. Het aroma van Dr. John vermengt met een vleugje Ray Charles en een scheut Allen Toussaint.
Lijkt u deze “Gumbo”  naar meer te smaken, dan moet u zich de 4e oktober bij Cobblestone niet laten ontgaan.
U bent van harte welkom, maar vergeet uw laarzen niet.

Roel Spanjers: vocals, piano, Wurlitzer, accordeon, Hammond.
Nico Heiligers: bass, (mandoline?)vocals.
Richard van Bergen: Electric (slide) guitars, lapsteel, vocals.
Jeroen Goossens: drums.

ƒ