SJAKO!
SJAKO!

Sjako!...Hiérrr!
Vergeefs, hij vertikt het, heeft iets geroken en volgt zijn instinct, bekijk het maar. ‘n Ondeugende hond –model slapstick jaren 30 met één slap oor en ooglap-  geeft je het nakijken. Aanlijnen is zinloos. Zo ook Sjako!* Neerlands trots in bandjesland. Al 35 jaar nieuwsgierig naar wat muziek vermag. Hart van deze geweldige groep is Wouter Planteijdt. Hun tiende plaat (“The 10th”) is net uit en is een staalkaart van hun kunnen. Experimenteerdrift en vakmanschap worden subliem samengesmeed tot een niet voor één gat te vangen coherent geheel. “Sjapóó!”
Beluister  het licht shuffelende “I believe” , het rockende “Lucky in the Treadmill” of het aan Little Feat refererende “Cockatoo Crest” en u gaat -zoals het een liefhebber betaamt- voor de bijl.
Zoete broodjes zullen deze avond van elders moeten komen, Sjako! bakt ze in ieder geval niet. Bereidt u voor op een verassend muzikale trip richting…opwinding?
Laten we de 27e  november proberen Sjako! samen uit te laten. Binnen de Societeit gunnen we deze formidabele band alle vrijheid. Het wordt genieten geblazen. De hond is los en voert u langs paden waarvan u het bestaan niet wist.
Rest de vraag of u het aandurft een kaartje te kopen…
*: Sjako! is vernoemd naar een middeleeuwse Amsterdamse dorpsgek.

Bezetting:
Thijs Vermeulen: bass.
Richard Heijerman: drums.
René van Barneveld: guitars,steel.
Patrick van Herrikhuyzen: Hammond,Rhodes etc.
Wouter Planteijdt: vocals,guitars.

ƒ