SESSION AMERICANA
SESSION AMERICANA

Session Americana: de muzikale benadering van de Ierse kroegmuziek vertaald naar Americana; ziehier de koele weergave van wat een van de hoogtepunten kan worden van de Cobblestoneprogrammering van dit jaar.
De beste illustratie van deze bewering is het bekijken/beluisteren van de video’s (een van de drie) op de site van deze prachtgroep uit Boston.
6 muzikanten rond een ronde tafel met daarop één microfoon( voor de zang met name ), zoals die ook bij Bluegrass wordt gebruikt. (Extra microfoons daar waar nodig). Iemand zet een song in en de anderen vallen bij. Viool, mandoline, gitaar, basgitaar, veldorgel, mondharmonica; simpel maar ó zo effectief slagwerk en accordeon verzorgen begeleiding of spelen een hoofdrol.
Werkervaring heren en dames musici : The The (!), Patty Griffin, Aimee Mann, J.Geils, Peter Wolf en Buffallo Tom – to name a view.
Vergis u niet, dit is geen “old time band”. Songs - grotendeels van eigen hand- in een setting waarin het risico niet wordt geschuwd. Deze band klinkt als een lentebries. Hun nieuwe album “Pack up the circus” verschijnt 2 april as.
Hun derde heet “Diving for Gold” en precies dát verwachten we dat het deze avond gaat worden.
Let’s dive together.

Ray Cavanaugh - mandoline, zang.
Billy Beard - drums, zang.
Dinty Child - gitaar, accordion, zang.
Jim Fitting - harmonica, zang.
Kimon Kirk - bass, zang.
Laura Cortese - viool, zang.