PAUL CREANE
& THE CHANGING BAND
PAUL CREANE
& THE CHANGING BAND
Zo vluchtig als de naam doet vermoeden is de Band eigenlijk  helemaal niet. Al sinds 2011 struint Paul Creane  (Wexford, Ireland) samen met de broertjes Byrne de podia in Ierland en West Europa af. Ook in Oldenzaal zal hij zich door minimaal 2 van de drie Byrne Brothers laten vergezellen. Wel wordt de Band regelmatig uitgebreid met Ierse muzikanten van allerlei pluimage en met een heel palet aan instrumenten: Dobro, viool, banjo,  mandoline, bouzouki, gitaren, drums en zelfs blazers. Ook de met vakmanschap gemaakte songs zijn vruchten van hun gezamenlijke creativiteit. Paul tekent voor de teksten en de prachtige melodieën en intelligente arrangementen doen ze samen. Beluister het mooie, dit jaar uitgebrachte album The Clock dan hoor je een intensiteit in de liedjes, die doet denken aan Ryan Adams  maar ook het mystieke  nevelige Ierse landschap klinkt er in door. Paul Creane is een Ier met liefde voor Americana, hij creëert daardoor een nieuw soort moderne Folk: Transatlantic Sessions avant la lettre.
Buiten is het herfst, binnen is er de warmte en sfeer van een echte Wexford Pub. We zullen zorgen voor extra zitplaatsen en laten we eerlijk zijn een herfstbokje doet toch denken aan een Guinness…

Paul Creane:  Guitar(acoustic and electric) and Vocals
Cillian Byrne:  Double Bass and Backing Vocals
Lorcan Byrne:  Drums and Backing Vocals

Mogelijk komt multi- instrumentalist Footzy Byrne ook mee naar Nederland. Houdt onze website in de gaten voor actuele informatie.