NQ ARBUCKLE
NQ ARBUCKLE
“Too sober to sleep, too drunk to cry…” We tellen 2004, het jaar dat “No never alone” verschijnt van Justin Rutledge (Toronto-Canada); een album dat wiegt en deint van begin tot eind. “Uitsluitend beluisteren in hangmat”,  zou een welgemeend advies kunnen luiden. Zijn stem en songwriting  roepen een Gram Parsons of Ryan Adams in herinnering. Ook zijn nieuwste plaat “The Devil on a Bench in Stanley Park” is er eentje om in te lijsten.

Luke Doucet (Manitoba-Canada): virtuoos zanger-gitarist; op vele albums als sideman en/of producer te vinden(o.a. bij Sarah MacLachlan en Oh Susanna).
“The lost love-bastard of K.D. Lang and Tom Waits” (Canadian Press).
Zijn laatste cd “Broken (and other rogue states)”, bevat juweeltjes over onvermoede plekken op onze aardkloot, gevat in teksten(“You gotta have a heart to have a broken one…..”) à la Ron Sexsmith. Aan de gitaarpartijen kan menigeen een puntje zuigen.

Luke  en Justin worden begeleid door Neville Quinlan en zijn band
 NQ Arbuckle. Volgens de overlevering “barfly” sinds zijn veertiende bezig en gezegend met een stemgeluid, dat het midden houdt tussen Springsteen en Shane MacGowan.

“Poeh, poeh”, zult u zeggen. “Er staat Oldenzaal weer iets bijzonders te wachten en dat allemaal in die oude Sociëteit!”  Deze “Six Shooter Deal”, het recordlabel van de heren, mag u bezoeken zonder wapenvergunning. U bent echter gewaarschuwd: op 3 oktober gaat het Russische roulette van start met drie kogels in plaats van één!

Justin Rutledge: vocals, banjo, guitar, harmonica.
Luke Doucet: Vocals, guitars!
N.Q. Arbuckle: Vocals, guitar.
Mark Kesper: Drums.
Peter Kesper: Pedal steel.
John Dinsmore: Bass.