KLANKEN VAN OORSPRONG
(Regie Naaijkens-Retel Helmrich)

Met een zeer originele Afterparty + Indisch Buffet

In Samenwerking met Filmhuis Oldenzaal en Poparchief Twente

Misschien wordt dit wel de gezelligste middag van onze jubileumserie.
Eerst beginnen we met de schitterende documentaire Klanken van Oorsprong  over de belangrijke rol die artiesten met een Nederlands-Indische achtergrond hebben gespeeld in de popmuziek in Nederland.
Zonder Bands als The Tielman Brothers en The Crazy Rockers was bij ons de  “beatmuziek”  nooit zo vroeg en zo vol tot bloei gekomen  . The Blue Daimonds,  Anneke Grönloh en de broers van Halen gaven ons land zelfs Internationale allure.  Maar ook Sandra Reemer, Liesbeth List, Ernst Jansz (Doe Maar)en Boudewijn de Groot hebben Indisch bloed.  Voor verdere informatie over de documentaire verwijzen we naar de site van het Filmhuis Oldenzaal. www.filmhuisoldenzaal.nl
AFTERPARTY
Toen in de meeste Oldenzaalse  danszalen nog Duitse muziek werd gespeeld of mainstream Jazz dingetjes werden getingeld had  Oldenzaal begin jaren 60 ook een echt “indo”Rock & Roll orkest: The Joseph Brothers. Kerstmis 1956 kwam de familie Joseph met de boot aan in Rotterdam, kleumend van de kou maakten ze kennis met Nederland maar binnen een paar jaar verwarmden ze onze stad met de opzwepende Rock & Roll van Elvis Presley: Little Richard en Johnny and The Hurricanes. En natuurlijk zong zusje Elvira liedjes van Conny Francis, Wanda Jackson, The Sensations en Little Eva. Franky en Emiel speelden alles van The Shadows. En het grappige is: Ze doen het nog!!!. Vanaf 1964 waren ze volkomen van de radar, onvindbaar en niet te traceren. Speurwerk door Poparchief Twente leverde een verbazend resultaat op  namelijk Elvira,Franky en Emiel Joseph zijn alive and kicking, ze hebben sinds 1965 full time en professioneel gespeeld in Duitsland in diverse danszalen en Dancings. Ze spelen nog regelmatig, ondanks het feit dat ze al tegen de 80 lopen. Vanmiddag verzorgen ze een deel van de Afterparty. Het andere deel wordt verzorgd door Tjendol Sunrise. Iedere kenner weet dat dit de nr 1 band is in Nederland als het gaat om Indo-Rock. Zowel Qua bezetting als muziek geheel in de traditie van The Tielman Brothers Patrick Kerger - lead gitaar, zang Vanmiddag bij Cobblestone eens niet intensief luisteren maar lekker genieten van nostalgie en een heerlijk buffet.

Datum: zondag 17 november
Tijd 14.30 uur
Locatie Film + afterparty:  Zaal Rouwhorst, Ootmarsumsestraat 9
Entree: Film + afterparty + buffet: 22.50 euro

Wilt u alleen naar de film (9,50 euro) dan verwijzen we naar Filmhuis Oldenzaal

Dit concert is onderdeel van de Cobblestone Jubileumherfst. Van 1 tot 29 september kun je alle herfstconcerten als voordelige “package” aanschaffen inclusief een Indisch buffet op 17 november. Zie website Cobblestone.nl


ƒThe Joseph Brothers uit Oldenzaal, 1963 van links naar rechts Ronnie Crooy, Bass; Franky Joseph, Gitaar, Elvira Joseph, zang; Emiel Joseph Gitaar en Jan Kolenbrander, Drums.

Deze middag zullen zus en broer Elvira en Franky Joseph na 55!! Jaar als duo weer in Oldenzaal optreden. Hoe leuk is dat!!! De Pioneers van de rock & roll uit Oldenzaal in de stad van hun jeugd.

14.30 uur: We beginnen met een inleiding door Wouter Muller, singer/songwriter met Indische roots. In deze regio is hij daarnaast een bekende naam dankzij zijn muzikale inbreng bij Jakkes (Oost-Nederlandse folkgroep) en bij Quasimodo (in de jaren negentig jarenlang de begeleidingsgroep van tekstdichter Willem Wilmink)

15.00 uur: Documentaire Klanken van Oorsprong. Film van Hetty Naaijkens en Retel Helmrich over de Indische invloed op de muziek in Nederland na de oorlog.

17.00 uur: Afterparty: The Joseph Brothers (deze “Indo” Rock&Rollband die in de sixties Oldenzaal kennis liet maken met de muziek van o.a. Elvis Presley, Little Richard, the Shadows en the Sensations en Little Eva). Dankzij speurwerk van Poparchief Twente bleek deze band nog steeds in Duitsland op te treden en … deze middag na 55 jaar, op bijna 80-jarige leeftijd, weer een optreden in Oldenzaal! · Het andere deel wordt verzorgd door Tjendol Sunrise, zowel qua bezetting als sfeer is dit de nummer 1 band in Nederland die speelt in de beste traditie van The Tielman Brothers (natuurlijk inclusief de contrabas!)

18.30 uur: We sluiten in stijl af met een heerlijk Indisch buffet. De kaarten voor het complete programma (inclusief buffet) zijn voor €22,50 te koop bij de vaste voorverkoopadressen en online via www.cobblestone.nl