THE KINGS RHYTHM CREW FEATURING JB MEIJERS
THE KING'S RHYTHM CREW
FEATURING JB MEIJERS

Woensdag 16 mei ons eerste Cobblestone XL Concert.
Semper Gebouw. Wilhelminastraat 29b

Cobblestone staat niet stil, integendeel. Afgelopen seizoen was, voor wat betreft het bezoekersaantal een zeer succesvol seizoen. Met meerdere vooraf uitverkochte shows.
Daarom brengen we in de toekomst naast de normale Cobblestone concerten in het JW Racerhuis aan de Marktstraat 14, nu ook af en toe een XL variant in het Semper Gebouw aan de Wilhelminastraat 29b. Ook mooi in het centrum op 3 minuten loopafstand van het JW Racerhuis. Het is een voor concerten zeer geschikte zaal. Het biedt 3 voordelen: Er is meer ruimte voor de bezoekers en ook het podium is groter en hoger. Het geluid is er, niet onbelangrijk, goed te regelen. Alleen al door de immense Hammond combinatie is met name dit grotere podium noodzakelijk voor het concert van 16 mei. 

Calm after the storm??


Niks Calm after The Storm voor Jan Bart Meijers, want de bedenker en tekstschrijver van deze gigantische Eurovisie Songfestival hit en tevens de grote motor van The Common Linnets, gaat gezwind verder met zijn eigen projecten, nu Ilse Delange een rol heeft in de serie Nashville en ook nog zojuist een Pop Album heeft afgeleverd.
De multi instrumentalist heeft als  vliegende keep in de band van Peter Maffay er net een toer door Duitsland opzitten.Nu heeft hij dus enkele dagen tijd om samen te werken met een van de beste hedendaagse Blues Bands van Nederland: The King Of The World dat wil zeggen driekwart van de King, want gitarist Erwin Java heeft de groep verlaten. KOTW heeft in het verleden vaker blues helden en -legendes begeleidt. Voor beide partijen is dit echter een bijzondere samenwerking. Voor JB is het heerlijk om weer eens eigen werk en werk van zijn blues helden te mogen vertolken en voor The King is het een verademing om naar de roots terug te gaan met als extraatje die 2 fijne stemmen van Ruud Weber en JB Meijers samen te hebben. Daarnaast is JB natuurlijk een opmerkelijk gitarist.
We kunnen dus rootsy-blues verwachten met uitstapjes naar het New Orleans van dr. John, en het oer Americana van The Band maar de drie heren van KOTW zijn eigenwijs genoeg om er hier en daar er een Indie Rock draai aan te geven.
Dr John zong het al jaren geleden: Right Place; Wrong Time. 
Wij hopen jullie de nieuwe right place te bieden en als je er om half negen bent dan zit het met de tijd ook wel goed.

Line up:

JB Meijers: Gitaren, andere snaarinstrumenten en zang
Ruud Weber: Bas en zang
Fokke de Jong: Drums en backing vocals
Govert van der Kolm: Hammond en backing vocals

Datum: Woensdag 16 mei
Tijd: 20.30 u
Plaats: Semper Gebouw, Wilhelminastraat 29b Oldenzaal
Entree: 15 euro
Zaal open 20.00 uur

ƒ