HERITAGE BLUES ORCHESTRA
HERITAGE BLUES
ORCHESTRA

Schatbewaarders van het Amerikaanse Muzikale Erfgoed.

Bij Bill Sims Jr., de nestor van het orkest en telg van van een " sharecropping family" hoor je letterlijk hoe dichtbij de slavernij nog eigenlijk is. De handclapping Work Songs zijn uiterst authentiek en gaan door merg en been. De blues refereert aan de oude meesters Leadbelly, Big Bill Broonzy, Muddy Waters en BB King. De Gospel klinkt waarachtig en wordt prachtig driestemmig gezongen. De meer meedogenlozer Urban Blues wordt echter ook niet geschuwd. De opa van Bill kan dan wel in een gepacht slavenhuisje gewoond hebben, met Mr. Sims Jr. echter heeft Cobblestone een man van stand in huis. Hij voerde de muzikale directie in tal van speelfims: o.a. American Gangster en Cadillac Records (Beyonce) ook is er een 10 uur durende documentaire over hem en zijn interraciale gezin gemaakt en nationwide uitgezonden onder de titel An American Love Story. Alleen de soundtrack is al een genot voor de oren.

Dochter Chaney Sims heeft heel wat DNA'tjes van pappie meegekregen. Ze zingt met een uitstraling van Nina Simone en zorgt ervoor dat je tijdens het bijna a cappella St James Infirmary en Go down Hannah met kippenvel op het St James kerkhof staat.

Jr Mack met zijn mooie donkere stem en voortreffelijke slide gitaarwerk zuigt hij je bij het nummer Clarksdale Moan in een mum de Mississippi delta in. Hij heeft al een lang verleden in Blues en Gospel( Staples, Five Blind Boys, )Hij speelt regelmatig mee met the Allman Brothers en werkte ook samen met Chaka Khan, Dicky Betts en Jef Healy.

Kenny "Beedy-Eyes" Smith (Grammy winnaar) is een drummer uit de Chicago Blues Scene en zoon van de de drummer van Muddy Waters. Hij heeft een heerlijke "Backbeat" en dat is een talent die niet elke drummer gegeven is. Kenny Smith is er ook de oorzaak van dat je pas na 20 minuten in de gaten hebt dat er geen bassist in het orkest zit.

Vincent Bucher begeleidde met zijn mondharmonica een heel scala een Amerikaanse en Franse bluesartiesten. Door zijn (geluid) effecten weet hij precies de sfeer te scheppen die de nummers nodig hebben de ene keer wandel je langs de Mississippi de andere keer doet hij je een hele blazerssectie vergeten.

Cobblestone bezoekers die dachten met uitverkochte concert van Luke Winslow King het beste al gezien te hebben.........??.........

HERITAGE BLUES ORCHESTRA: DE MOOISTE ROOTS ETALAGE

Chaney Sims - vocals, handclaps
Bill Sims, Jr. - vocals, electric and acoustic guitars, handclaps
Junior Mack - vocals, electric and electric slide guitars, dobro
Vincent Bucher - harmonica
Kenny “Beedy Eyes” Smith - drums and percussion