GREGORY PAGE
AND HIS ACCOMPANISTS
GREGORY PAGE
AND HIS ACCOMPANISTS

Let’s fall in love again…

Kleur en geur van vroeger tijden ademt de foto van de “Old Vaudeville Guy” op de site van FolkArtRareRecords in San Diego. Deze “Pathefoon van San Diego” behoort mede toe aan Lou Curtiss, de muzikale mentor van Gregory Page. Page, die er regelmatig heeft opgetreden, stilt er samen met Lou zijn honger naar muzikale parels uit een ver verleden. Lou schijnt een schier onuitputtelijke kennis te bezitten van muziek uit vervlogen tijden. Genoemde foto-waarop Gregory is te zien als old vaudeville guy- is geënsceneerd. Een nepper, maar zonder gat voor het hoofd (zoals bekend uit het Volendamse…),  kun je het echter niet noemen, daarvoor is de liefde van Gregory voor de twintiger jaren van de vorige eeuw te oprecht en definitief.
Om daar uiting aan te geven verpakt deze top-entertainer  zijn merendeels zelfgepende boodschap steeds in een nieuw papiertje; begeleidt door bigband, uilleann pipes, slide of clarinet; het klinkt allemaal even smaakvol en oprecht melancholisch. Ook in visueel opzicht is er qua podiumperformance, maatpak en lp-hoes nergens een greintje moderniteit te bespeuren. (Waarschijnlijk geniet hij zijn nachtrust in lang hemd en muts) Gregory zelf zegt het prachtig: “For me, regression is the new progression.”
“Let’s fall in love again” verschijnt 2 oktober, tien songs voor romantische zielen. En zeg nou zelf, opnieuw verliefd worden op deze ontwapenende man; hoe simpel is dat?
 Lou Curtiss zegt het zó: “Gregory’s original songs bring back memories that we never had.”
Benieuwd naar de uwe? Woensdagavond 21 oktober 2015: Cobblestone.

Bezetting:

Gregory Page: gitaren, zang en….platenspeler?
Sky Ladd: piano.
Judith Renkema: bas.
Josh Hermsmeier: drums.

Site: http: www.folkartsrarerecords.com (Zie onderaan: Instagram voor genoemde foto.)