FAY LOVSKY &
ARTHUR EBELING
FAY LOVSKY &
ARTHUR EBELING

Fay Lovsky stond in 1986 met het soundtrack orkest “The Magnificient Seven” (Henny Vrienten, Joost Belifante, Jan de Hondt) op ons Kerry Festival.
Arthur Ebeling met zijn Rockabilly combo “Jump! Dickie Jump!” 2 jaar eerder op hetzelfde festival. Ruim 30 jaar later dus samen in Cobblestone.
Fay Lovsky mag dan bekroond zijn met een Edison, een Zilveren en Gouden Harp, haar stem is ook van goud en zilver, zo helder als de klokjes van Grönefeld.
En dat hoor je op elke muzieksoort die ze componeert , produceert en/of vertolkt met het Metropool Orkest, The Nits, Mathilde Santing, Bram Vermeulen, Eric Vloeimans en haar eigen band: La Bande Dessinee.
De Amsterdamse kameleon staat op North Sea Jazz, de Parade, Concert Gebouw en het Sprookjes Theater van de Efteling met één gemeenschappelijke deler: Leuke liedjes.
Gewapend met Zingende Zaag, Theremin, Toetsen en Gitaar deelt ze vanavond het podium met de koning van de Gretsch Gitaar: Arthur Ebeling. Dit fantastische instrument is een onderdeel van zijn motoriek.
Met een ongelooflijke souplesse tovert hij er Jazz ,Rhythm and Blues, Folk en Rock klanken uit en bij verstilde melodieën lijkt hij nauwelijks zijn snaren aan te raken. Arthur heeft al een even bizarre levensloop als Fay, dat zich beweegt tussen Bennie Jolink,Huub van der Lubbe, Rosa King, Sail Joia, Henny Vrienten en Bram Vermeulen.
Beiden, Fay en Arthur hebben een uniek gevoel voor gekke en vertederende liedjes. En op de avond van 10 januari wordt het een Aha Erlebnis van Jazz en Country en Blues Standards. Er zal echter ook een flink beroep gedaan worden op de spelonken van je herinnering. Zo van inderdaad die bestaat ook nog. Het wordt in ieder geval een totaal andere avond dan wat je van ons gewend bent.
Er zullen veel zitplaatsen gecreëerd worden. Hierdoor zijn er minder kaarten beschikbaar dan normaal het geval is.

Fay Lovsky: Zang, Gitaar, Toetsen, Theremin en zingende zaag
Arthur Ebeling: Zang, Gitaar en percussie.