ETHAN JOHNS
WITH THE BLACK EYED DOGS
ETHAN JOHNS
WITH THE BLACK EYED DOGS

IF NOT NOW, THEN WHEN?

Je zult maar een pappie hebben, die Glyn Johns heet.

De sterproducer van The Beatles, The Rolling Stones, The Who, The Eagles en nog 180 wereldberoemde muzikanten. 

Voordeel is, dat voor de kleine Ethan pappie’s huisstudio in Sussex(UK) en later in California een eeuwig durende  speeltuin is geweest. Hij speelde op 4 jarige leeftijd al op de mountain dulcimer  en werd later drummer en gitarist. Hij oefende tevens intensief op de Hammond, piano en mandoline. De studio was dus de broedkamer voor de multi-instrumentalist die Ethan Johns uiteindelijk geworden is. Ook leerde hij van kinds af de kunst van platen opnemen en keek hij de beroemde microfoon settings van zijn vader af.

Nadeel van een bekende vader is natuurlijk dreigend nepotisme. Gelukkig echter is Ethan Johns daar niet zo geschikt voor. En denk maar niet dat topmusici als Crosby,Stills and Nash, John Hiatt en Fish gebruik maken van een muzikant die er niets van bakt. Ethan Johns is de bescheidenheid zelve. Hij heeft jaren lang liedjes geschreven zonder ze aan anderen te laten horen. Niet voor niets is hij pas enkele jaren (hij was al 40 jr.) met zijn eigen Band op tour.

De muziek van Ethan Johns & the Black Eyed Dogs is country rock met engelse folk invloeden. Het is dus niet vreemd dat het soms iets weg heeft van Richard Thompson’s Fairport Convention of Matthews Southern Comfort. Americana met anglicaanse wortels. 

Anamnesis (Aug.2018) is het vierde Album van Ethan Johns. Zoals Richard Thompson vaak deed, liet ook Ethan Johns zich inspireren door oude teksten. Bij zijn laatste album wel zeer obscuur materiaal uit 1616 o.a. de alchemistische bruiloft  van Christiaan Rozenkruis. Anamnesis is een bijzonder album omdat het een verhaal verteld met een aantal nummers die “Beatlelesk” in elkaar overgaan en omdat het niet is te streamen. Het vluchtige streamen is eigenlijk een ramp voor artiesten die iets te melden hebben. Het album dat anderhalf uur muziek omvat is wel bij ons concert verkrijgbaar.

Ethan Johns & The Black Eyed Dogs krijgen bij ons het grote podium van het Semper

Gebouw. Ze verdienen een groot publiek en dat zijn jullie natuurlijk. Er zijn zowel zit- als staanplaaten. Voldoende voor beide opties.

Line Up:

Ethan Johns- Guitar
Dan See - Drums
Chris Hillman - Pedal Steel
Nick Pini - Bassƒ

Een van de vele producties van Ethan Johns. Hij was ook producer van o.a.Ryan Adams, Paul Mc Cartney(2013), Crowded House, Joe Cocker, Ray LaMontagne en The Staves.Producer of the year 2012, ontvangt de prijs van Laura Marling

 

 

 

 

 

Ethan Johns favoriete studio in Londen is de RAK studio met de zeldzame vintage API desk.