THE DUSTBOWL REVIVAL
THE DUSTBOWL REVIVAL

The Dustbowl Revival (Venice, California)
15 jaar Cobblestone vier je  in New Orleans

The naam is ontleend aan de droogteperiodes tijdens de “Great Depression” van de jaren 30 in Amerika. Hoezo droge zomers in Nederland. Toen konden ze er ook wel wat van.
What’s in a name ; Dat moet oprichter Zach Lupatin ook gedacht hebben, echter met dien verstande dat hun muziek ook vanuit alle richtingen is komen waaien. Zoals hij in een interview verwijst naar de “Melting Pot ”, die de Amerikaanse maatschappij nu eenmaal voorstelt, zo bestaat hun repertoire uit een mix van bluegrass, swing, roots, blues en folkrock en de laatste tijd wat meer funk en soul. En dat kan met een instrumentarium bestaande uit fiddle, mandoline, trombone, klarinet, trompet, ukelele, drums, orgel,een bas gemaakt van roeispaan, mondharmonica en een “washboard”.  Hoeveel stijlen ze ook geabsorbeerd hebben, als je hun live shows meemaakt dan is New Orleans nooit ver weg.
 “With a Lampshade on”, het is alsof ze al wisten hoe het interieur er bij de Cobblestone  uit zou zien. Nee dus. We gaan voor dit gezelschap naar een grotere zaal. Deze CD (2017) is een live optreden opgenomen in the Great American Music Hall in San Francisco en de Troubadour In LA. Dan kun je er wat van, nietwaar ? Energiek, lol, speelplezier en enthousiasme. Ook zo kom je uit een Great Depression. Vrolijke uptempo songs met uitgelaten blazers, jubelende zang, in de stijl van de jugbands uit de jaren dertig, afgewisseld met kalme songs en een vleugje country, gospel en soul en een enkele rumbabeat.
 Laat je cursor eens aantikken op hun website van Cobblestone en luister en bewonder en huiver om het onlangs uitgebrachte “Sonic Boom”. Thematisch in de beatversie van de vroegere Searchers, in de country- versie van Pam Tillis, maar hier gaat het hele gezelschap van deze 8 personen los. Je wordt er vanzelf ingezogen door het instrumentale intro. Kom op zangeres Liz Beebe “walk in the room, you hit me like a sonic boom “. Door de geluidsknallen van The Dustbowl Revival laten we ons door deze 8-persoons band maar al te graag verrassen en onze oren (Liz) en ogen (weer Liz) verwennen.

Line Up:

Guitar/Vocals: Zach Lupetin
Vocals/Wasboard/Ukelele: Liz Beebe
Mandolin: Daniel Mark
Fiddle: Connor Vance
Trumpet: Matt Rubin
Trombone: Ulf Bjorlin
Bass: James Kopfleish
Drums: Joshlyn Heffernan

Locatie: Semper Gebouw, Wilhelminastraat 29b
Datum: zondag 6 oktober
Tijd: 15.30 u
Entree: 15 euro

Dit concert is onderdeel van de Cobblestone Jubileumherfst. Van 1 tot 29 september kun je alle herfstconcerten als voordelige package aanschaffen inclusief een Indisch buffet op 17 november.


ƒ