THE DESLONDES
THE DESLONDES

THE DESLONDES  Louisiana Summer
Genoemd naar Deslonde Street in de wijk Holy Cross, New Orleans, waar de meeste nummers uit hun begintijd zijn gecomponeerd met als eerste bronnen Woody Guthrie, Hank Williams, Townes Van Zandt, Avett Brothers
Als geen ander weten The Deslondes uit de enorme berg muziek, dat New Orleans heet, de mooiste dingen te vissen en te koesteren: De linker hand van Fats Domino in Fought The Blues and Won; De two step gitaar in Louise, wetende dat Johnny Cash meer is dan een zwart pak en altijd een geweldige backing heeft; nostalgische klanken van een begrafenis in The Big Easy op het nummer Out On The Rise;  en wat te denken van het heerlijke lome Muddy Water op hun nieuwste Album. Met die milde rasp van Riley Downing  ontkomt je hier niet aan de verstikkende vochtigheid van een Louisiana Summer. Die lopende bas lijn in het nummer Those Were The Days komt vast uit een van de zijstraten van Holy Cross.  Maar ook Honky Tonk, Country Blues, Hawaiian slide, Gospel en Rockabilly. Alles uit die ene grote berg,  Maar wat wil je ook met een band met 4 lead singers en 5 songwriters, die ook nog eens een aardig potje samen kunnen zingen (denk aan The Band, Allen Toussant).Tevens bespelen ze allemaal meerdere instrumenten niet onverdienstelijk en soms zelfs virtuoos.

Deslondes heeft bij Cobblestone een bovengemiddelde belangstelling. Bij mooi weer zullen we het concert naar de tuin van het Racerhuis verplaatsen. In dat geval kunnen we wat meer kaarten verkopen. Dus houdt onze site in de gaten. In geval van “Uitverkocht” kunnen er enkele dagen voor het concert toch  weer een aantal kaarten beschikbaar komen.

Line Up: Sam Doores; Riley Downing; Dan Cutler; JohnJames Tourville; Cameron Snyder


ƒ