CORDOVAS
CORDOVAS, East Nashville.
Rolling Stone:The harmonie-heavy, guitar- fueled house band at the Big Pink Party  in 1968.

We zitten op het scharnier van ´60´s en ´70´s met Grateful Dead , The Band, Crosby  Still´s and Nash, Allman´s Brothers Band, Nitty Gritty Dirt Band, Fleetwood Mac, Ozark Mountain Daredevils en noem ze maar op. Vertaald naar hun muziek van die tijd dan komen we op Southern Rock, Country Rock, vlijmscherpe drie en vierstemmige  harmonieën, daarnaast mistige harmonieën, ruige gitaarsolo´s, en prachtige melodieën.
Vraag niet hoe het kan maar Cordovas heeft al die invloeden als een spons opgezogen en er schitterende eigen nummers van gemaakt. Deze heerlijke spons wordt in 2 keer drie kwartier volledig uitgewrongen op ons podium. En als de sfeer er naar is, en dat is er vaak bij Cobblestone, dan storten ze waarschijnlijk daarna  nog een reeks covers over ons uit waarbij alle zalige herinneringen `from the Big Pink` en ver daarbuiten weer zullen opborrelen.
Het eerste titelloze album dateert al van 2012. De Band is een tijdje van de radar verdwenen, maar is weer terug, gelukkig. Het tweede Album`That Santa Fe Channel` is net uit en is tevens de reden voor deze uitgebreide tour door Scandinavië en de Benelux.  Bij het eerste nummer van dit Album ` I´m The One Who Needs You Tonight ` wandel je meteen bij Jackson´s Browne´s ´Late For The Sky` naar binnen. Een nummer dat ze al lange tijd live spelen. Opvallend door zijn eenvoud met een Drumkit zonder toeters en bellen bediend door Graham Spillman in een `steady groove` met oprichter Joe Firstman aan de Bas. Lucca Soria speelt de gitaarpartij en John Loyd laat je met zijn heldere pianogeluid bij dit nummer sowieso aan Browne denken.

Line Up:
Lucca Soria : vocals and stage right electric guitar
Jon Loyd : vocals and piano
Graham Spillman : drums
Tobias Weaver : stage left electric guitar

ƒ