CHIP TAYLOR
CHIP TAYLOR

Wild Thing
You make my Heart sing
You make everything


Leuke zinnetjes voor de mensen en zo heeft de hitfabriek Chip Taylor er honderden gemaakt in wereldhits als Angel in The Morning (Juice Newton, Merrilee Rush, 13 miljoen singles!) ; I Can't Let Go (The Hollies), Try Just A Little Bit Harder (Janis Joplin), He Sits At Your Table (Willie Nelson) en Storybook Children (o.a. Sandra en Andres). Dat waren de 60's en 70's.
Een tweede muzikaal leven begon in de 90's de tijd van Americana en vele optredens met o.a. Carrie Rodriguez. Chip bleef schrijven en gaandeweg werden de songs persoonlijker en meer maatschappelijk betrokken. Terwijl leeftijdsgenoten als Jagger en Richards er met zijn beiden nog met moeite zo'n twee liedjes per jaar uit drukken, komt de bijna 75 jarige Chip Taylor in 2014 met een driedubbelaar: The Little Prayers Trilogy. 30 nummers die eigenlijk bedoeld waren als demo om een keuze te maken voor een nieuw album met full band begeleiding. Hij heeft ze alle 30 opgenomen met minimale begeleiding: bas, piano, drums en gitaar en hier en daar vocaal bijgestaan door Lucinda Williams. Zo fluistert onze brombeer zich door de 3 CD's. Je hoort de ademhaling, het schuiven van de vingers over de snaren, zelfs het openen van de lippen. Hoe breekbaar wil je het hebben. Het is geen achtergrondmuziek; het zijn geen kinderachtige gebedjes en belijdenissen deze Little Prayers Trilogy met misschien wel het zwartste kerstliedje ooit geschreven. De come-back van Chip Taylor heeft duidelijke parallellen met die van Leonard Cohen: meer rust, meer diepte.
De luisteraar die zich eraan over geeft wordt beloond. Aandacht zal er van de Cobblestone-bezoeker gevraagd worden, dat is zeker, al is Chip Taylor entertainer genoeg om ons ook te trakteren op mooie verhalen en sing-a-longs. Daarom zijn er op deze woensdagavond alleen zitplaatsen en dus een beperkte kaartverkoop.

Chip Taylor:

STILL MAKES EVERYTHING
HE MAKES YOUR HEART SING.

Bijzonder is dat Chip Taylor op deze laatste tourdatum zijn vaste begeleider gitarist John Platania heeft ingeruild voor de Noorse pianist Goran Grini (John Platania heeft verplichtingen bij Van the Man). Goran Grini is op een subtiele manier in staat om de liedjes van Chip Taylor aan te vullen.

Line up:
Chip Taylor: Gitaar en zang
Goran Grini: Piano