BOB DYLAN NOBEL PRIZE CELEBRATION
BOB DYLAN

Cobblestone laat u genieten van de grote meester.

The Godfather van alles wat Americana heet, heeft met de Nobelprijs voor de literatuur eindelijk zijn prestigieuze prijs. Cobblestone ging bij het horen van dit bericht meteen aan de slag, gebruikmakend van het uitgebreide netwerk lukte het de mannen van Cobblestone in enkele dagen om over een week al een aantal Dylan-adepten (en niet de minsten!) op het podium te krijgen. Twee en een half uur onderdompelen in 55 jaar van zijn mooiste meesterwerken, wat een heerlijkheid!

Het programma voor deze middag bestaat uit optredens van de volgende artiesten:

Berry Selles en Wilfred Spijkerboer
Berry’s muzikale loopbaan loopt parallel met die van Dylan. Deze oude meester heeft bijna op alle 12 Kerry festivals gespeeld in evenzoveel hoedanigheden. De gitaarleraar van o.a. Bertolf heeft niet alleen Bertolf Lentink, maar half Overijssel “begeestert” voor de Amerikaanse muziek. Samen met Wilfred Spijkerboer zal hij de liedjes brengen waardoor Bob Dylan zelf is beïnvloed: zoals Hank Williams en Woody Guthrie.

Eric van Dijsseldonk
Eric heeft al een aantal keren het Cobblestone podium betreden. Meest recent met o.a. Roel Spanjers en Wouter Planteijdt als ”The Band Tribute”. We hoeven Eric dus niets meer te leren over Dylan. Hij speelde met JW Roy, Ricky Koole en Laura Vane en in Revolver en de Smalltown Romeos. Tijdloze rootsmuziek is aan hem besteedt.

Eric Devries
Met de Subterranean Outlaws heeft Eric al een van de betere Bob Dylan Tribute Bands bijeengebracht. Vanmiddag genieten we solo van zijn mooie stem en subtiele gitaarspel. We kunnen haast niet wachten tot hij het klagende en meeslepende I Dreamed I Saw St Augustine voor ons zal spelen. De Twee Eric’s kennen elkaar van diverse bands. Een duo optreden zit er dus dik in.

60’s Dylan
60’s Dylan is een theatershow van de broers Martin en Bart Eugelink + Frans Assink. Ze komen uit ons eigen Twente, Martin zelfs uit Oldenzaal. Gelardeerd met prachtige beelden maken we een deel van de reis van de bekroonde schrijver mee en begrijpen we, als we het nog niet begrepen hadden, waarom Bob Dylan zo waanzinnig, eigenzinnig en geniaal is.

Jacques Mees
Jacques kan er misschien zelf niets aan doen, maar het is niet anders, hij lijkt erop en zijn stem klinkt als. Misschien wordt hij daarom DE Bob Dylan van Nederland genoemd. In ieder geval weet Jacques waar hij mee bezig is. Perfecte timing, perfect spel en dan die stem…….

How Does It Feel,.. How Does It Feel,.. To Be On Your Own,.. With No Direction Home,.. Like A Complete Unknown,……. Like A Cobblestone